Szikra

Házas közösségünk 2013 óta működik a Plébánián. A Bartimeus közösség egyik csoportja vagyunk. Frissen házasodott párokként alapítottuk, mára már többen (több)gyermekes családokká váltunk. Megalakulásunkkor fontosnak tartottuk, hogy házastársunkkal közösen tartozzunk egy olyan közösséghez, ahol Istenkapcsolatunkat is tudjuk erősíteni. Célunk az, hogy házasságban felmerülő kérdéseket, nehézségeket örömöket meg tudjuk osztani velünk hasonló élethelyzetben élő párokkal.

Heti rendszerességgel igyekszünk összegyűlni. Minden alkalomnak van egy házigazdája, aki készül egy elmélkedéssel, imádsággal, témával, valamint gondoskodik a gyermekvigyázók szervezéséről.

Az első években a házasság főbb kérdései voltak terítéken (szeretetnyelvek, konfliktus kezelés, imádkozás, minőségi idő, Istenkapcsolat…), az utóbbi két évben egy-egy könyv segíti a házigazdák készülését. (Gary Chapman: A jól működő család 5 jellemzője, Tomka Ferenc: Ferenc pápa családlevele közelebbről).

Heti találkozókon kívül szoktunk kötetlenebb alkalmakat is szervezni: kirándulás, játszóterezés, adventi koszorúkötés.

Nagyon fontosnak tartjuk egymás támogatását, legyen szó akár egy ebédfőzésről, egy költözésről, tapasztalat megosztásáról, hírtelen lelki segítségről, egymásért való imádkozásról.

 

Kapcsolat:

Ságiné Valaczka Ilona

+36306183571

valaczka.ilona@gmail.com

Gyüre-Fekete Regina

+36304238110

fekete.regi@gmail.com