FORRÁS csoport – elvált, egyedülálló szülők részére

Elvált, egyedülálló szülők részére hívtuk életre ezt a csoportot. 2018 októberben indult.

Kéthetente kedden 18:00 órakor találkozunk.

A csoport jelenlegi létszáma 7-8 fő.

A csoport célja, hogy erősítsük egymást hitben, hogy Istennel gyógyuljunk, segítsünk egymásnak az elfogadásban és továbblépni. Szentlelket kérjük, hogy a gyerekeink életét is segítse.

Ez egy olyan hely, ahol mindenki tudja mi a megbántottság, harag, egyedüllét érzése. Viszont itt nincs egyedül, Jézussal együtt könnyebb! Egymásnak megmutatjuk, hogy van remény! Van egy út ahol lehet gyógyulni, bátorítjuk egymást, hogy merjünk menni ezen az úton.

A válás senkinek sem könnyű, gyerekekkel pedig nagy kihívást jelent. Isten segítségére van szükségünk, hogy talpon tudjunk maradni, hogy meg tudjuk adni gyermekeinknek a biztonságot, békét, nyugalmat. A válás után nekünk és a gyerekeinknek is egyaránt szükségünk van megértésre, szeretetre. A reményt igyekszünk továbbadni egymásnak. Segíteni egymásnak felismerni, hogy végtelenül szeret bennünket is a Jóisten!

A találkozókon van lehetőség elmondani az aktuális élethelyzetünket és meghallgatjuk egymást. Megosztjuk örömeinket, szorongásainkat és segítséget nyújtunk egymásnak a saját tapasztalatainkat elmondva.

Imáinkban kérjük a sebeink gyógyulását. Egymásért és családjainkért együtt imádkozunk. Erősítve egymást, hogy van helyünk az Egyházban, ahol támogatást és segítséget kapunk.

Szentségimádás alatt Jézushoz visszük a sebeinket, letehesszük nála a terheinket, közelebb lépünk hozzá és kérjük dicsőitéssel, vagy csendesen, hogy formáljon bennünket.

Terveink, hogy együtt résztvegyünk lelkigyakorlatokon, imaesteken. Egy-egy aktuális témát megbeszélni, felkészülni az ünnepekre pl. Advent, Nagyböjt.

A gyerekeinkkel együtt szervezünk közös programokat és persze a Szentcsalád Plébánia életében és programjain is aktívan résztveszünk, hogy ezáltal is növekedjük a Hitben.

 

Kapcsolat:

GOLOVICS MÓNIKA

+36305063018

moni750826@gmail.com