Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntünk honlapunkon! Igyekeztünk olyan információkat összeállítani, amelyek érdekelhetik nem csak egyházközségünk tagjait, de bárki másnak is hasznos lehet, aki szeretné megismerni közösségünket.

A Szentcsalád Plébánia Kecskemét legfiatalabb egyházközsége, 1994. szeptember 1-jén alapította meg Dankó László kalocsa-kecskeméti érsek. A közel 40 ezer lakosú Széchenyiváros szélén található templom és közösségi ház felépítése több mint tíz éves munka eredménye. A templomszentelést 2006. február 26-án végezte Bábel Balázs érsek úr, de az építkezés még további másfél évig tartott: a közösségi ház végleges átadása és a házszentelő 2007. augusztus 26-án történt.

Plébániánk kezdettől különösen felelősséget érez a családokért, az ifjúságért és a hit útját kereső emberekért. Csaknem az első időktől igyekeztünk nagy figyelemmel fordulni a határon túl élő testvéreink felé is. Mindenekelőtt azonban hisszük, hogy minden tevékenységünk alapja Jézus új parancsának megvalósítása lehet: „Szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket! Arról ismerje meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást.” (Jn 13,35) Ez az ige a „kőtemplomot” szeretettel megtöltő „lelki templom” alapköve.

A fenti képen látható épület a Szentcsalád Plébánia temploma és közösségi háza: kápolna, közösségi helyiségek, papi lakások, urnatemető és a mintegy háromszáz fő befogadására alkalmas nagyterem található benne.

Szeretnénk, ha ez a honlap is tanúsítaná: a kőtemplom is, a lelki templom is szeretettel vár mindenkit!

Jávorka Lajos plébános
(1994-2008)