Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntünk honlapunkon! Igyekeztünk olyan információkat összeállítani, amik érdekelhetik nemcsak egyházközségünk tagjait, de bárki másnak is hasznos lehet, aki szeretné megismerni közösségünket.

A Szentcsalád Plébánia Kecskemét legfiatalabb egyházközsége. A közel 40.000 lakosú Széchenyiváros szélén található a templom és közösségi ház épülete. A szentelés 2006. február 26-án Dr. Bábel Balázs érsek úr által történt meg, de az építkezés csak több mint egy évvel később fejeződött be teljesen. A közösségi ház végleges átadása és a házszentelő 2007. augusztus 26-án történt.

Plébániánk kezdettől különösen felelősséget érez a családokért, az ifjúságért és a hit útját kereső emberekért. Az elmúlt években igyekeztünk nagy figyelemmel fordulni a határon túl élő testvéreink felé. Mindenekelőtt azonban hisszük, hogy minden tevékenységünk alapja Jézus új parancsának megvalósítása lehet:”Szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket! Arról ismerje meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást.”(Jn 13,35) Az elmúlt években annyiban ment előre a plébánia élete, amennyire minden igyekezetünkkel ennek a parancsnak a megvalósítására törekedtünk.

A fenti képen látható épület a Szentcsalád Plébánia temploma és közösségi háza: kápolna, közösségi helyiségek, papi lakások, urnatemető és a kb. 290 fő befogadására alkalmas nagyterem található benne. Téged is szeretettel várunk!

Címünk: 6000, Kecskemét, Irinyi u. 62.

Telefon/fax: 76/488-785

Térkép