A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Kassai Vértanúk
Kedd: Szűz Mária születése (kisboldogasszony)
Szombat: Szűz Mária Szent neve

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. Az új tanévben induló csoportjainkról (kezdési dátumok, időpontok) tájékozódhattok a hirdetőfalon elhelyezett (mellékletként csatolt) táblázatból! Különösen is figyelmetekbe ajánljuk, a héten induló ifjúsági hittant (csütörtök 18.00-tól) és a pénteki ministránsórát 17.00-tól. Továbbá figyelmetekbe ajánljuk az esőáldozási felkészítést és a felső tagozatos fakultatív plébániai csoportjainkat, információk a plakátokon és személyesen a hitoktatóknál!
  2. A mai naptól újraindulnak a „Gyerekliturgiák” tanácsteremben a 10.00 szentmise alatt. Szeretettel várjuk az érintett korosztályt (ovisok, kisiskolások)!
  3. Szeptember 12. 10.00-kor a Nagy templomban egyházmegyénk diakónusát, a kecskeméti származású, Ivanics Zoltánt Érsek atya pappá szenteli. Az újmisés atya Szeptember 13-án 10.30-kor mutatja be első szentmiséjét, szintén a Nagytemplomban. Imádkozzunk érte!
  4. Szeptember 14-én ismét várjuk a mamákat és babákat mondókázásra, beszélgetésre a plébánián. Az alkalom 9.00-kor kezdődik a babaszobába.
  5. Dr. Korzenszky Richárd előadására hívnak a bencés nővérek szeptember 14-én (hétfő) 17.00-ra a Tiszaalpári kolostorukba. (Plakát a hirdetőtáblán)
  6. Széchenyivárosért Egyesület szervezésében a Széchenyivárosi Napok keretében Babaköszöntő családi programra kerül sor a Plébánián szeptember 8-án 17.00-tól (Plakát a hirdetőfalon).
  7. A Főplébánia, a Kecskeméti Gazdák és a Magyar Máltai szeretetszolgálat szerevezésében szeptember 8-án 17:30-as kezdettel terményáldást tartanak a Nagytemplomban, részletek a hirdetőtáblán!
  8. Az Évszázadok Muzsikája következő vendége Deákné Dr. Kecskés Mónika többszörös díjnyertes orgonaművész. Bach orgonaműveiből álló műsorát a Nagytemplomban hallhatjuk szeptember 12-én, szombaton 19 órakor.
  9. Szeptember 15- én (kedd) tarjuk a tanév első Képviselőtestületi ülését. Szeretettel várjuk a testületi tagokat!
  10. Szeptember 16-án (szerdán) a közösségvezetők fórumára kerül sor a plébánián, szeretettel várjuk a közösségek vezetőit!