A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe
Kedd: Fájdalmas Szűzanya Szerda: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök
Csütörtök: Bellarmin Szent Róbert
Szombat: Szent Januáriusz püspök és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. Az új tanévben induló csoportjainkról (kezdési dátumok, időpontok) tájékozódhattok a hirdetőfalon elhelyezett (korábban mellékletként csatolt) táblázatból! Elindult már: a középiskolás hittan (csütörtök), ministránsóra (péntek), csatlakozni lehet még! Jövő héten indul szerdánként 17:00-tól a plébáninai elsőáldozási felkészítő (4. osztályos kortól). Továbbá a bibliaóra a katekumen és a „fakultatív” plébániai felső tagozatos csoport is megkezdi a munkát a következő hetekben. Információk a hitoktatóknál és a Plébánia Hivatalban.
  2. A múlt vasárnaptól újraindulnak a „Gyerekliturgiák” tanácsteremben a 10:00 szentmise alatt. Szeretettel várjuk az érintett korosztályt (ovisok, kisiskolások)!
  3. Szeptember 14-én ismét várjuk a mamákat és babákat mondókázásra, beszélgetésre a plébánián. Az alkalom 9:00-kor kezdődik a babaszobába.
  4. Dr. Korzenszky Richárd előadására hívnak a bencés nővérek szeptember 14-én (hétfő) 17:00-ra a Tiszaalpári kolostorukba. (Plakát a hirdetőtáblán)
  5. Szeptember 15-én (kedden) tarjuk a tanév első képviselőtestületi ülését. Szeretettel várjuk a testületi tagokat!
  6. Szeptember 16-én (szerdán) a közösségvezetők fórumára kerül sor a plébánián, szeretettel várjuk a közösségek vezetőit!
  7. A hagyományos „Rózsaeső” imaestre hív a Nyolc Boldogság Közösség, amely most a szerzetesek éve program keretében Budapesten a pesti Ferences templomban (Ferenciek tere) kerül megrendezésre szeptember 19-én 19:00 órakor.(Plakát kint)
  8. Testvérvárosunk Beregszász javára tartanak jótékonysági hangversenyt szeptember 24-én csütörtökön 18:00 órától a Piarista Gimnázium nagytermében.
  9. Szeptember 27-én Szentírás vasárnapján hittanos tanévkezdő szentmisét tartunk iskolatáska szenteléssel. Vendégünk lesz Rozmaring! J
  10. November 22-én Érsek atya szolgáltatja ki a bérmálás szentségét Plébániánkon! Jelentkezni a Plébánia Hivatalban lehet a jelentkezési lap kitöltésével, jelentkezési határidő szeptember 27!
  11. Önkéntes ökumenikus kórházi lelki gondozói szolgálat szerveződik városunkban Kerekes Márton református kórházlelkész gondozásában. A jelentkezőknek képzést biztosítanak! Jelentkezni október 1-ig lehet a 30/688- 31-01 telefonszámon. További információk a hirdetőtáblán és a megadott telefonszámon személyesen elérhetők!