A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért.

72ora-2015

A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010 óta Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország rendszeresen együttműködik az akcióban, amelybe 2012 óta Csehország is bekapcsolódott. Tanulmányutak és önkéntes cserecsapatok küldése és fogadása által az országok részt vesznek egymás projektjében.

A programra jelentkezni a 72 óra honlapjának megújult regisztrációs felületén keresztül lehetséges. A szervezők a jelentkezéseket szeptember végéig várják!

Idén nyolcadik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen az október 8-11.-re eső hétvégén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. Továbbá szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, és segítőkészségére, mialatt a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés, nagy ajándék.

Bővebb információ az esemény honlapján található: http://www.72ora.hu/
Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat
Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio
Facebook csatorna: https://www.facebook.com/72ora