A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Szent Ambrus püspök
Kedd: Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen Fogantatása

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. A barátok együttes Karácsonyi Léleksimogató koncertjét december 13-án vasárnap, fél 7-kor tartja a Barátok templomában.
  2. December 12-én szombaton várjuk a hittanos gyermekeket és szüleiket, az ünnepi készülődés jegyében közös mézeskalács díszítésre. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezni a hitoktatóknál lehet. Részvételi díj 600.- Ft /fő.
  3. December 13. vasárnap a Lakó Sándor Zenekar koncertjére kerül sor a 10 órás szentmise után.
  4. Adventi Lelkigyakorlatot plébániánkon december14-15-16-án (hétfő kedd szerda) 18.00-kor kezdődő szentmisék keretében tartunk. Vendégünk Tóth Tibor újmisés atya a Nagytemplom káplánja. A szentmisék előtt 17 órától gyónási lehetőség lesz! (Éljünk vele, ne hagyjuk szentgyónásunkat az ünnep előtti „utolsó percre”!)
  5. A Gyermekliturgiák szervező csoportja szeretettel vár önkéntes segítőket a foglalkozásokra (jelentkezés náluk!).
  6. Piarista Iskola kéri hirdetni:
    a. A Piarista Általános Iskola szeretettel hívja a leendő elsős gyermekeket és szüleiket beiskolázási rendezvényére, az „ANGYALVÁRÓ” KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSRA december 11-én, pénteken 1/2 5-től az intézmény dísztermébe. További információk az iskola honlapján olvashatóak.
    b. A Piarista Iskola állást hirdet fejlesztő- vagy gyógypedagógusi illetve tanítói munkakör betöltésére január 1-jei kezdéssel. További információk az iskola honlapján.
    c. A Cambridge-i St Catharin’s College kórusa magyarországi turnéja részeként adventi koncertet ad december 9., szerda 15 órakor a Piarista Templomban. A belépés ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt. Részletek a Piarista Plébánia honlapján.
  7. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az idei évre az egyházi hozzájárulásukat („egyházi adó”), az év végéig tegyék meg a plébániai irodájában.