Hét ünnepei, szentjei:
Hétfő: Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító
Szerda: Kalkuttai Szent Teréz
Péntek: Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk
Szombat: Szűz Mária születése (Kisboldogasszony)


Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.
A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. Az új tanévben induló hittanos / közösségi csoportjaink listája és indulási időpontjai a hirdetőtáblán olvashatók!
    Indul ismét Katekumen csoport és Bibliaóra felnőtteknek. Gyermekeknek, fiataloknak elsőáldozási felkészítő, felső tagozatos csoport, középiskolás csoport és ministráns közösség. Időpontok és információk a hirdetőtáblán olvashatók! Mindegyik csoporthoz lehetőség van csatlakozni!


  2. Hittanosévnyitó szentmisére az iskolatáskák megáldásával és ministráns avatással szeptember 16-án 10.00 órakor kerül sor.

  3. Szentségimádás Iskolája” program indul a plébánián, október 10-től, szerdánként kéthetente. A 12 alkalmas programra a regisztráció megindult, regisztrálni a Plébánia munkatársainál lehet! Részletek a plakáton olvashatók!

  4. Elkészült a Plébánia idei tanévre szóló program/információs füzete, az előtérben megtaláljátok, vigyetek belőle!

  5. Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként „Forráspont – egy nap Jézussal” címmel ifjúsági lelkinapra várják a fiatalokat szeptember 15-re a Budapestre a MOM Sport központba. A részvétel regisztrációhoz kötött.Tervezett program és regisztráció valamint a plakát a https://www.iec2020.hu/forraspont oldalon érhető el.

A Nagytemplom hirdetéseiből:

  1. Alpha tanfolyam indul a Főplébánián 2018. szeptember 18-án. A tanfolyamot azok számára nyújt segítséget akik a keresztény hit és élet alapjaival szeretnének megismerkedni. Meghívót a Nagytemplom sekrestyéjében van lehetőség kérni.

  2. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 6-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 28-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

  3. A Szentháromság temetőben lévő kecskeméti Szent Kereszt Kápolna búcsúja szeptember 16-án vasárnap délután 15 órakor lesz. Szeretettel várjuk a híveket!