Hét ünnepei, szentjei:
Hétfő: Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító
Kedd: Szent Hedvig szerzetesnő
Szerda: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú
Csütörtök: Szent Lukács evangélista

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!


  1. Ebben a tanévben havonta, lehetőség nyílik a kápolnában az Oltáriszentség jelenlétében gyermekeinkkel (0-tól kb. 3 éves korig)  imádkozni. Első alkalomra jövő héten kedden (okt. 16-án) délelőtt 9 órától kerül sor.

  1. Szerdán 16.30-tól a korábban közzétettek szerint az elsőáldozó csoportokba járó gyermekek szüleit várjuk a kápolnába szülői értekezletre.

  1. Jövő vasárnap (10. 21.) 15 órakor  felekezetközi dicsőítő alkalmat tartanak a szokott helyen a Pünkösdiek Klapka utcai imatermében.

  1. Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozójára, hívunk benneteket Kalocsára október 27-ére. Program: érseki szentmise, előadások (előadók: Robi atya és, Jeney Gábor atya), gyermekprogramok. Részletek és jelentkezés a Parázs Központ honlapján!

  1. Október 20-án és 27-én szombatokon, nem lesz szentmise a kápolnában!

  1. November 4-én vasárnap 9.00-tól (!) Érseki szentmise lesz a nagyteremben, ahol Érsek atya a bérmálás szentségét szolgáltatja ki. (Ezen a napon értelem szerűen nem lesz 10.00-kor szentmise)

  1. A Jubiláns házasok hagyományos megáldására november 11-én kerül sor a Plébánián szentmise keretében, kérjük az érintettek jelentkezését (5,10,15, 20 …stb. évforduló) a Plébánia irodájában.

  1. Mohos Gábor atya a Nyolc Boldogság Papi Testvériség tagja – kinevezett Esztergom-Budapesti segédpüspök – püspökszentelésére december 8-án szombaton kerül sor Esztergomban.

8.1 E miatt a bécsi kirándulás ÚJ (!) időpontja, december 1. szombat! Az új dátumon még van néhány hely, várjuk a jelentkezőket. Információ: Takács Gábornál.


  1. Október 31-re „Mindenszentek Partyra” várjuk hittanosainkat (minden korosztályból) mert mi ezen az estén a mennyországot ünnepeljük! Belépő: Öltözz be egy általad kedvelt szentnek és hozz sütit vagy üdítőt. Részvételi szándékodat jelezd a hitoktatóknál!

  1. Idén is megrendezésre kerül a K.E.F.I.R. – Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Rendezvénye -, melyre nagy szeretettel hívjuk és várjuk a fiatalokat. Az időpont: 2018. november 17. – KISKŐRÖS A Programokat a plakáton megtaláljátok. Külön szeretném kiemelni, hogy a NEK missziós keresztje is velünk lesz ezen a napon. Regisztráció: Fontos, hogy november 10-ig, az étkezés miatt, regisztráljanak a fiatalok: https://www.parazskozpont.hu/programok/20181117_000000_kefir_2018