Hét ünnepei, szentjei:
Péntek: Szent Péter apostol székfoglalása
Szombat: Szent Polikárp püspök és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagyházassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!


1.         Kedden (02.12.) Baba – Mama klubba várjuk a kismamákat és gyermekeiket 9.30-tól.


2.         Szerdán (02.13.) 18.00-tól „Szentségimádás iskolája” következő alkalmára kerül sor a kápolnában.


3.         Szombaton (02.16.) A Nyolc Boldogság közösség imaestjére várjuk az imádkozni vágyókat. Program: Imaest/ szentségimádás, kötetlen beszélgetés agapé.


4.         Vasárnap (02.17.) a megszokottak szerint 15.00-tól Felekezetközi Dicsőítésre kerül sor a Pünkösdiek Klapka utcai imatermében.


5.         A képviselőtestületi ülésen elfogadásra került Plébániánk előző évi számadása és idei költségvetése, mely a hatályos szabályoknak megfelelően még a következő héten az irodában megtekinthető.


6.         A Parázs Pasztorális Központ szervezésében idén is megrendezésre kerül a „Házasság Hete” rendezvénysorozat. Többek között a  „Szerelem íze vacsoraest”  a „Szerelmi kaland túra” továbbá február 17-én vasárnap a házaspárok megáldására kerül sor. A programokra várják, a házaspárokat. Részletek, a Parázs Központ honlapján, és a plakátokon.


7.         Piarista Iskola és óvoda hirdetése:

A Piarista Iskola alsó tagozata szeretettel hívja és várja a leendő elsős gyermekeket és szüleiket az iskola nyílt napjára, 2019. február 12-én, kedden reggel 8-órától. Az órákra előzetesen lehet regisztrálni az iskola honlapján.

A kecskeméti Piarista Óvoda nyílt napot tart 2019. február 19-én, 8.00-11.00 óra között. Várják azokat a családokat, akik elkötelezettek vagy nyitottak a katolikus, keresztény értékrenden alapuló nevelés iránt.


Előre hirdetjük:

8.         Február 20-án szerdán a Nagytemplomba „zarándokolunk”, hogy az 2020-as Eucharisztikus Világkongresszus  missziós keresztje előtt imádkozzunk együtt. 18.00-tól szentmisén veszünk részt, legyünk minél többen, a szentmise szolgálata a mi plébániánk feladata ezen a napon.


9.         Február 24-én vasárnap a 10.00-kor kezdődő szentmisében a betegek szentségének közösségi kiszolgáltatására kerül sor. A szentséget felvétele lehetséges mindazoknak akik, egészsége idős kor vagy tartós betegség miatt veszélyben van. A szentség felvételéhez a „kegyelem állapotában” szükséges lenni, ezért, aki szeretné felvenni, gondoskodjon a szentgyónás elvégzéséről a betegek szentségének felvétele előtt!


10.       A hagyományos Plébániai farsangi „batyus” bálra február 23-án szombaton 18.00-tól kerül sor!