Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!


 

  1. Idén nagyböjtben is sor kerül a Karitász szervezésében tartós élelmiszer gyűjtésre. Adományaitokat, a szokott módon, az előtérben elhelyezett dobozban gyűjtjük.

  1. Kedden (04.09.) Baba mama klubba várjuk a kismamákat és gyermekeiket 9.00-tól.

  1. Szerdától (04.10) visszaáll az eredeti heti rend, és szerdánként bibliaórára várunk benneteket 18.00-tól!

  1. Pénteken reggel nem tartunk szentmisét a kápolnában! Este 17.30-tól keresztútra majd ezt kövezően szentmisére várunk benneteket.

  1. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja imaestet szervez a szíriai menekültekért, az üldözött keresztényekért április 12-én pénteken 16 órától a Barátok Templomának udvarán. Minden imádkozót szeretettel várnak.

  1. A Nagytemplom lelkigyakorlatát idén is Érsek atya vezeti: április 12-13-14. péntek, szombat vasárnap 18.00-tól kezdődő szentmisében hangzanak el a lelkigyakorlatos prédikációk.

  1. Jövő vasárnap (04. 14.) 15 órától ismét felekezetközi dicsőítő alkalom lesz a Pünkösdiek Klapka utcai imatermében. 

  1. Jövő vasárnap virágvasárnap ünnepe, a nagyhét kezdete. 10.00-kor kezdődik az ünnepi szentmise a plébánia előtt a hagyományos barkaszenteléssel és bevonulással, és a szentmisén felolvasott passióval.
    A nagyheti szertartások rendjét megtaláljátok, az ajtóknál és a hirdetőtáblán!

  1. Nagyböjti plébániai célgyűjtés a nagyterem új orgonájára: Köszönjük az eddigi adományokat! Húsvétig várjuk további felajánlásaitokat!

  1. Idén tavasszal is kirándulásra (Tihanyba és a Balatoni Bob élményparkba) várjuk a hittanosokat és családjaikat. Még a minimális létszám hiányzik, jelentkezzetek bátran! Szerda estig jelentkezhettek! A plébániára járó hittanosok és gyermekek a hitoktatókkal külön egyeztetve „egyedül” is jöhetnek, a hittanáraik felügyeletére bízva.

  1. Közeleg az adó bevallások határideje. A felajánlható 1%-ot idén is a módotok van a Katolikus Egyház javára felajánlani, amit ezúton kérünk és köszönünk nektek. Ezek a felajánlások jelentős részélt képezik az egyházmegyéknek és a plébániáknak nyújtott anyagi támogatásnak.  A Püspöki Kar felhívja a figyelmünket arra, hogy akkor is tegyük meg a felajánlást, ha az 1 % nagyon csekély vagy esetleg -0-  (pl. a családi adókedvezmények miatt) mivel a felajánlások száma is számít a támogatások számításánál.

  1. Mint sokan tudjátok Robi atya idén születésének kerek évfordulóját ünnepli (18+22). Ez alkalomból mindenkit szeretettel vár, aki szeretne közösen ünnepelni, húsvéthétfőn (04.22.) 15.00-tól a nagyterembe. (Sütemény felajánlásokat szívesen fogadnak a szervezők.)