A hét ünnepei szentjei:
Hétfő: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk
Kedd: Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító
Péntek: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik vértanúk
Szombat: Szent Máté apostol és evangélista

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.
A jó Isten áldása legyen életeteken!


  1. Indul a tanév! Plébániai csoportjainkról a hirdetőtáblán tájékozódhattok! A múlt héten elindult a ministráns csoport! Ezen a héten indul a biblia óra, az elsőáldozási felkészítés, a felsős és középiskolás csoport. Csatlakozni bármelyikhez lehetséges, keressétek bátran a felelősöket, akiknek nevét szintén ott találjátok a kihelyezett táblázatban.

  1. A Plébániai elsőáldozó csoportba minimum 4. osztályosok jelentkezését várjuk. A jelen tanévben felkészülőknek, lehetőségük nyílik a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén első szentáldozáshoz járulni, részletek a hittanároknál!

  1. A Katekumen csoport október 1-én indul, amelybe olyan felnőtteket várunk, akik valamely beavató szentség (keresztség, bérmálás, oltári szentség) felvételére készülnek.

  1. A Főplébánia szeretettel hív bennünket „Az I. világháborúban elhunyt, Kecskeméten eltemetett katonahősök felújított síremlékének ünnepélyes megáldására” 2019. szeptember 16. (hétfő) 16.00-ra a Szentháromság temetőbe. (Ipoly u. 13.).
    Az ünnepélyes áldást és koszorúzást szentmise követi a Szentháromság kápolnában.

  1. Október 16-án hétfőn a megszokott rend szerint egész napos szentségimádás lesz a kápolnában.

  1. Idén is Lisieauxi Szent Teréz ünnepéhez kapcsolódva Rózsaeső imaestre vár benneteket a Nyolc Boldogság Közösség.
    Melynek időpontja szeptember 22. (jövő vasárnap!). Program: 18.00-tól plébániai szentmise a nagyteremben, a szentmisét követően kezdődik az imaest: tanúságtételek, tanítás és levélírás. A szentmisét bemutatja és az imaesten tanítást, buzdítást mond: Szeidel Péter CB, a közösség szerzetes-papja.