A hét ünnepei szentjei:
Hétfő: Pietrelcinai Szent Pio áldozópap
Kedd: Szent Gellért püspök és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!


  1. Indul a tanév! Plébániai csoportjainkróla hirdetőtáblán tájékozódhattok! A múlt héten elindult csoportok nagy része, a katekumen csoport október 1-én indul. Csatlakozni bármelyikhez lehetséges, keressétek bátran a felelősöket, akiknek nevét szintén ott találjátok a kihelyezett táblázatban.

  2. A Plébániai elsőáldozó csoportbaminimum 4. osztályosok jelentkezését várjuk, a csoport szerdán elindult, de még van lehetőség csatlakozni! A jelen tanévben felkészülőknek, lehetőségük nyílik a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén első szentáldozáshoz járulni, részletek a hittanároknál!

  3. A Katekumen csoportoktóber 1-én indul, amelybe olyan felnőtteket várunk, akik valamely beavató szentség (keresztség, bérmálás, oltári szentség) felvételére készülnek.

  4.         Jövő vasárnap szentírás vasárnapját ünnepeljük (09.29.) hagyományainknak megfelelően ezen a napon a délelőtti szentmisén (10.00) kerül sor a„hittanos tanévnyitóra”az iskolatáskák, tanszerek megáldásával és ministránsavatással. Várjuk hittanosainkat és családjaikat!

  5. Szentgyörgyi Mihályné Mónika, karitász csoportunk tagja, kapja idén (október 5-én) a „Caritas Hungarica” rangos elismerést. Szívből gratulálunk neki!

  6. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálatra hív benneteket az Irgalmas szamaritánus közösség 2019. szeptember 29-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomba. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt a program.

  7. Marek Stefanski a krakkói dóm orgonaművésze adorgonahangversenyt a Nagytemplomban október 4-én, pénteken 19 órától. A belépés ingyenes, adományokat a Nagytemplom felújítására adhatunk.