A hét ünnepei szentjei:
Kedd: Lisieux-i Kis Szent Teréz
Szerda: Szent Őrzőangyalok
Péntek: Assisi Szent Ferenc 

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!


  1. Plébániai csoportjaink elindultak, csatlakozási lehetőség mindegyikhez van, információk a plakátokon és a hittanároknál.
    A héten kedden (okt. 1.) a Katekumen csoport indul, amelybe olyan felnőtteket várunk, akik valamely beavató szentség (keresztség, bérmálás, oltári szentség) felvételére készülnek.


  2. Szerdán, (okt. 2.) 18.00-tól a Hírös Agórában kerül sor jubileumi ünnepségsorozatunk utolsó mozzanataként a Creator Spisitus szakrális képzőművészeti kiállítás megnyitójára. Szeretettel várunk benneteket! E miatt szerdán a bibliaóra elmarad.

  3. Marek Stefanski a krakkói dóm orgonaművésze ad orgonahangversenyt a Nagytemplomban október 4-én, pénteken 19 órától.
    A belépés ingyenes, adományokat a Nagytemplom felújítására adhatunk.


  4. Szombaton (okt. 5.) 17.00-tól a nagyteremben jótékonysági koncertre kerül sor, közreműködnek a Grassalkovich Énekegyüttes (Hatvan) és a Kodály Iskola és az M. Bodon Pál zeneiskola tanárai. Szeretettel várunk benneteket!

  5. Ismét „Élő Rózsafűzér” zarándoklat lesz Kecskemétért 2019. október 5-én szombaton. Két pontból indul: a Szent Ferenc kápolnából a fél 9 órai szentmise után, valamint a Mária kápolnából a 9 órai szentmise után.

  6. Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági segítő program október 11-13 között. Az eseményre a 72ora-kecskemet.eu weboldalon lehet jelentkezni.

  7. Ismét Főegyházmegyei Szinódusi Találkozóra várnak benneteket Kalocsára október 19-én szombaton 14 órától a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. Regisztrálni a Parázs Központ Honlapján október 13-ig lehet! Részletek a kitett plakátokon olvashatók.

  8. Egyházmegyei Családtalálkozó lesz 2019. október 26-án Kalocsán, szintén a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. A program de. 9 órától 15 óráig tart. Regisztrálni a Parázs Központ Honlapján keresztül lehet október 13-ig. Szeretettel várják a családokat!

  9. Szeretettel és tisztelettel kérünk benneteket, hogy a nagytermi szentmisék alatt, fokozottan őrizzük a csendet az előtérben is, a szentmisék alatt itt se beszélgessünk!
    A kápolnában pedig mindig figyeljünk a csöndre. Az egész közösségi házunk az egymással való találkozás színhelye, a kápolna pedig az imádságra és az eucharisztia őrzésére van szentelve, ezt fokozottan tartsuk szem előtt!