A hét ünnepei szentjei:
Hétfő: Szűz Mária, Rózsafűzér Királynője
Kedd: Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya
Szerda: Szent Dénes és társai vértanúk 

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

 1. Október hónapban a reggeli szentmisék után rózsafűzért imádkozunk a kápolnában.

 2. Szerdán (10.09) 8.30 a Nyugdíjas klub találkozójára kerül sor a tanácsteremben.

 3. Szerdán 9.00-tól a Plébániai Baba-Mama klub találkozójára is sor kerül, várjuk a kisgyermekes anyukákat.

 4. Szintén szerdán este 19.00-tól a Nyolc Boldogság Közösség tagjai várják az érdeklődőket  „nyílt alkalomra” a közösség Bogovics köz 5. – régi plébánia – épületben található közösségi termébe.

 5.  Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkülönkéntes ifjúsági segítő program október 11-13 között. Az eseményre a 72ora-kecskemet.eu weboldalon lehet jelentkezni.

 6. Ismét Főegyházmegyei Szinódusi Találkozóra várnak benneteket Kalocsára október 19-én szombaton 14 órától a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. Regisztrálni a Parázs Központ Honlapján október 13-ig lehet! Részletek a kitett plakátokon olvashatók.

 7. Egyházmegyei Családtalálkozó lesz 2019. október 26-án Kalocsán, szintén a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. A program de. 9 órától 15 óráig tart. Regisztrálni a Parázs Központ Honlapján keresztül lehet október 13-ig. Szeretettel várják a családokat!

 8. Az október 23-26. közti Medjugorjei zarándoklaton felszabadult egy hely. A szoba beosztás miatt, csak férfi jelentkezőt tudunk fogadni! Részletek Takács Gábornál!

 9. Jövő tavasszal (2020 április 25. – május 2.) ismét nagyobb zarándoklatra indulunk, melyre szeretettel várunk benneteket és ismerőseiteket! Program: „Francia szentek nyomában”, felkeressük – többek – között Páli Szent Vince, Lisieauxi Szent Teréz, Szent Bernadett, Vianney Szent János kegyhelyeit Párizs, Lisieaux, Pary le Monial és Ars városokban. Részletes Program a hirdetőtáblán és a facebook oldalunkon, vagy személyesen Takács Gábornál.

 10.  Szeretettel és tisztelettel kérünk benneteket, hogy a nagytermi szentmisék alatt, fokozottan őrizzük a csendet az előtérben is, a szentmisék alatt itt se beszélgessünk! A káponában pedig mindig figyeljünk a csöndre. Az egész közösségi házunk az egymással való találkozás színhelye, a kápolna pedig az imádságra és az eucharisztia őrzésére van szentelve, ezt fokozottan tartsuk szem előtt!

A Szent Imre Iskola hirdetése:

 1. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola pedagógus végzettséggel rendelkező pedagógiai asszisztenst keres felvételre. Fényképes önéletrajzokat az iskola portájára kérjük leadni!