A hét ünnepei szentjei:

Csütörtök: Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)
Vasárnap:  Virágvasárnap, megkezdődik a Nagyhét

 

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

 

  1. Nagyböjti lelkigyakorlatunkat a vírushelyzetre való tekintettel „házon belül” oldjuk meg, így március 22-23-24-én (hétfő, kedd, szerda) Robi atya vezeti az este 06:00 órás szentmisékben. A szentmiséket közvetítjük a Plébánia csatornáján.
  2. Csütörtökön egész napos (egyéni) szentségimádásra várunk benneteket a kápolnába, a már ismert rend szerint.
  3. Keresztútra hívunk benneteket nagyböjt péntekjein 17.30-tól melyet szentmise követ. A péntek esti keresztutak és szentmisék – a járványszabályok könnyebb betartása miatt – a nagyteremben lesznek, (ahol figyeljünk különösen is a távolság megtartására). A keresztutat és a szentmisét is közvetítjük a Plébánia csatornáján. Ezeken a péntekeken reggel nem tartunk szentmisét a kápolnában.
  4. Jövő vasárnap megkezdődik a Nagyhét. A szentszéki liturgikus rendelkezések már megérkeztek, ebben az évben is egészen egyszerű, lecsupaszított lesz a liturgia, bízunk benne, hogy a személyes jelenlét megengedett marad.

A szertartások időpontjai a következőképpen alakulnak:

Nagycsütörtök 18:00 óra az Utolsó vacsora szentmiséje. (Lábmosás, közös virrasztás nem lesz.)

Nagypének 17:00 óra keresztút, 18:00 óra Urunk szenvedésének ünneplése. (A közös kereszthódolat elmarad)

17:00 órakor kezdjük a Húsvéti vigíliát. (Tűzszentelés, felnőtt keresztelés, körmenet az idén nem lesz.)

Húsvétvasárnap megszokott vasárnapi miserenddel várunk benneteket 08:00, 10:00 és 18:00 órakor.

Húsvéthétfőn 10:00 órakor lesz szentmise.

  1. A Piarista Iskola alsó tagozata a leendő első osztályosok és családjuk számára online beiskolázási nyílt napot hirdet, melyet 2021. március 29-én, hétfő délután öt órai kezdettel tart. A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, melyet az iskola honlapján találnak meg.