A hét ünnepei, szentjei

Kedd:   Boldog Salkaházi Sára, szűz és vértanú
Csütörtök:  A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. Csütörtökön egész napos szentségimádásara várunk benneteket a megszokott rendben.
  2. Május hónapban a hétköznapi szentmisék után májusi litániát imádkozunk, melyeket kapcsolódva a Szentatya felhívásához a járvány megszűnéséért ajánlunk fel.
  3. Az MKPK 2021, május 10-i hatállyal visszavonta a vasárnapi szentmisén való részvételt kötelezettsége alóli felmenést, természetesen azok, akik élethelyzetünk (betegség, karantén) miatt nem tudnak személyesen részt venni a szentmisén megszentelhetik otthoni imádsággal is a vasárnapot. A közlemény továbbra is kéri a higiénés szabályok betartását a maszkhasználatot és a védő távolság megtartását. (A közlemény teljes szövege kiküldésre került a levelező listán)
  4. A még érvényben lévő vírusvédelmi intézkedéseket betartva május hónapban még nem tartunk szentmiséket a Mária kápolnában. A szentmisék jelenlegi terveink szerint június hónapban indulnak újra az arborétumi kápolnánkban.
  5. Közeledik az adóbevallások beadásának határideje. Tisztelettel kérünk benneteket, a felajánlható 1+1% kapcsán éljetek a lehetősséggel és a Magyar Katolikus Egyház és Plébániánk Szent Erzsébet alapítványának javára rendelkezzetek. Ehhez minden szükséges információt megtaláltok a Plébánia honlapján. Az Magyar Katolikus Egyház számára felajánlott 1% kapcsán kérjük, hogy akkor is rendelkezzetek, ha a felajánlható összeg (pl. családi adókedvezmény miatt) elenyésző, hiszen nem csak a felajánlott összeg, hanem a felajánlások száma is számít!