A hét ünnepei, szentjei:

Csütörtök:  Szent Skolasztika szűz
Péntek: A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

  1. Hétfőn 8:30-tól Baba-mama klubba várjuk az érintett korosztályt.
  2. Az idei Házasság Hete programról, mely a február 10. és 20. között kerül megrendezésre, részletes információt találtok a plakátotokon és a Parázs Központ honlapján.
  3. Immár hagyományosan a Házasság Hetéhez kapcsolódva február 20-án vasárnap a szentmisék után megáldjuk a jelen lévő házaspárokat.
  4. Február 27-én vasárnap kerül sor a betegek kenete szentségének közösségi kiszolgáltatására a délelőtt 10:00 órás szentmise keretében. A szentség felvételének feltétele a szentgyónás elvégzése.
  5. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola szeretettel várja azon gyermekek szüleinek jelentkezést, akik a 2022/23-as tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat! Előzetes jelentkezés leadásának határideje: 2022. március 10. Bővebb felvilágosítás az iskola honlapján található.
  6. Vasárnaponként a délelőtt 10:00 órás szentmise alatt „gyermekliturgiára” várják a hitoktatók és önkéntesek az óvodás és általános iskola 1-3. osztályos korosztályt. A foglalkozásokon a napi evangélium, vagy az adott ünnep tartalma, jelentése kerül feldolgozásra gyermekek számára érthető módon. Éljünk ezzel a lehetőséggel! A hitoktatók a szentmise előtt az előtérben várják a gyermekeket!

Figyelmetekbe ajánljuk a következő városi programot:

  1. Merre tovább európai család? konferencia  Európa jövőjéről Időpont: 2022. február 10., csütörtök, 14:00 Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. A rendezvény ingyenes, de regisztációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni. Részetek a plakáton!
  2. A jól működő párkapcsolat lelki alapja címmel tart előadást Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus-Püspöki Konferencia Családügyi Bizottságának elnöke a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, február 17-én 17:00 órakor.
  3. A Piarista Általános Iskola nyílt napot tart a szeptembertől tanköteles gyermekek és szüleik számára február 22-én és 23-án. További információk, és regisztrációs lehetőség az iskola honlapján találhatók.