A hét ünnepei, szentjei

Kedden: Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
Csütörtökön: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő
Pénteken: Jézus Szent Szíve
Szombaton: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

PROGRAMOK A PLÉBÁNIÁN

  1. Hétfőn este 6 órától liturgikus katekézisre hívunk benneteket a könyvtárba
  2. Kedden délelőtt 9 órától baba-mama klub.
  3. Csütörtökön a kápolnában egész napos szentségimádás lesz.

FELHÍVÁS

  1. A Fokolare Lelkiség szeretettel hívja az érdeklődőket országos lelkigyakorlatára a Máriapolira, melynek fő témája az Istenkapcsolat lesz. Mottója: Szeretnénk közösen imává növekedni. Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme, időpont: 2023.07.14-16. Bővebb információ a Lelkiség honlapján www.fokolare.hu található. Jelentkezni is itt lehet, melynek határideje: június 18-a. Személyesen érdeklődni Kovácsné Tóth Szilviánál lehet (Tel: 0630-755-3301)
  2. Június 24-én, szombaton 10 órakor Érsek atya Kalocsán pappá szenteli Tompa Szabolcs kecskeméti diakónust, plébániánk régi ifi hittanosát. Szabolcs az első szentmiséjét nálunk mutatja be másnap, június 25-én, vasárnap 10 órakor. Szeretnénk a közösség nevében egy miseruhával megajándékozni, ezzel is kifejezve, hogy bátorítjuk és támogatjuk ezen a szép úton. Ennek megvalósításához kérjük a nagylelkű hozzájárulásotokat! Az irodában külön erre a célra tudtok pénzt hagyni. Hordozzuk Szabolcsot továbbra is imáinkban!
  3. Főegyházmegyénkben a hivatások száma csökken, a lelkipásztori munka egyre nagyobb túlterheltséget okoz. Sok feladatunk van a hivatások ébresztésében, elsődleges és talán legfontosabb ezek közül az imádság. Érsek atya május 30-án megalapította a Szent Asztrik Imaszövetséget, melynek célja buzgó és folyamatos ima papi és szerzetesi hivatásokért. Az imaszövetségbe papok és világiak jelentkezését egyaránt várjuk. Jelentkezési lapot, ami a tagság feltételeit is tartalmazza, az előtérből vihettek.