A hét ünnepei, szentjei:
Kedden: Szent László király
Szerdán: Szent Iréneusz püspök és vértanú
Csütörtökön: Szent Péter és Szent Pál apostolok

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

 

PROGRAMOK A PLÉBÁNIÁN

 

  1. Vasárnap (25-én!) az esti szentmise elmarad.
  2. Kedden délelőtt 9 órától baba-mama klub.
  3. Csütörtökön a kápolnában egész napos szentségimádás a szokásos rend szerint.

FELHÍVÁS

 

  1. A Magyar Katolikus Egyház jövő vasárnap tartja országszerte a Péterfillérek gyűjtését templomaiban. A felajánlott adományokat Ferenc pápa karitatív céljaira fordítják.
  2. Főegyházmegyénkben a hivatások száma csökken, a lelkipásztori munka egyre nagyobb túlterheltséget okoz. Sok feladatunk van a hivatások ébresztésében, elsődleges és talán legfontosabb ezek közül az imádság. Érsek atya május 30-án megalapította a Szent Asztrik Imaszövetséget, melynek célja buzgó és folyamatos ima papi és szerzetesi hivatásokért. Az imaszövetségbe papok és világiak jelentkezését egyaránt várjuk. Jelentkezési lapot, ami a tagság feltételeit is tartalmazza, az előtérből vihettek, illetve ide kattintva tölthettek le.
  3. Magyarország valamennyi egyházmegyéjében, 2023 pünkösdjén tértek át a római katolikus templomokban a szentmisék szövegét tartalmazó új Római misekönyv használatára. A korábbi misekönyv lényegi részei nem módosultak, szükséges volt azonban néhány változtatás a liturgia szövegében, emellett az új kiadás tartalmazza a hívek testtartására (ülés-állás) vonatkozó szabályozást is. A változásokat tapasztaljátok a szentmisék során, de minderről részletes leírást a hirdetőtáblán, illetve ide kattintva is találtok.