A hét ünnepei, szentjei:

Kedden: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomba
Szerdán: Szent Cecília szűz és vértanú
Pénteken: Dung-Lac Szent András, áldozópap és társai, vértanúk
Vasárnap: Krisztus a Világmindenség Királya

 

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

 

PROGRAMOK A PLÉBÁNIÁN

 

  1. Hétfő este 6 órától liturgikus katekézisre hívunk benneteket.
  2. Kedd délelőtt 9 órától baba-mama klub lesz.
  3. Kedd este fél 6-tól gerinctorna az Ifi-klubban.
  4. Szerdán nyugdíjas klub fél 10-től.
  5. Szerda este nem lesz felnőtt katekézis.
  6. Csütörtöktől a rendszeres szentségimádásokat idén télen is a fűtött sekrestyében tartjuk. Szeretettel várunk mindenkit!
  7. Csütörtök este 6 órakor Filmklub lesz a tanácsteremben.

 

FELHÍVÁS

 

  1. Köszönjük a borkóstolón összegyűlt 200.000 Ft-ot, amit karitatív célokra fordítunk.
  2. Szeretettel gratulálunkSzilvási Katalinnak, aki a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által rendezett Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőn 50 m-es mellúszásban ezüstérmet szerzett, és Balanyi Károlynak a szintén nagyon szép helyezéséhez.
  3. November 24-én, pénteken este 6 órakor„Kerékpárral Lisszabonba” címmel interaktív előadás lesz a plébánián, amit Szép Miklós Levente és még néhány egyetemista fiatal tart. Az egykori pannonhalmi diákok idén nyáron kerékpárral utaztak Lisszabonba az Ifjúsági Világtalálkozóra. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  4. Irgalom Forrása dicsőítő és közbenjáró szolgálat lesz 2023. november 26-án délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban.
  5. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola 2023. november 29-én és 30-án nyílt napokat tart leendő első osztályos gyerekek szülei számára. A részleteket az iskola honlapján (www.pski.hu) olvashatják. Szeretettel várjuk Önöket iskolánkba!
  6. A Piarista Gimnázium nyílt napokra várja novemberben az érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket. Ezekre az iskola honlapján lehet jelentkezni. A beiskolázási hírlevélre is várják a feliratkozásokat, azon keresztül kaphatnak részletes információkat.
  7. A hagyományokhoz hűen, idén is közös adventi koszorúkötésre várjuk hittanosainkat családjaikkal és a plébániához tartozó családokat gyermekeikkel. A program időpontja: 2023. december 1. péntek. Kezdete: 16:30. Helyszíne: a plébánia nagyterme. A részvétel regisztrációhoz kötött, a közzétett (csatolt) plakáton találjátok ennek módját (QR kód). Minden eszközt és kelléket biztosítunk, melyhez 3000 Ft/ készített koszorú adományt kérünk a programon résztvevőktől.
  8. Szeretettel hívunk mindenkit a plébánia Adventi udvarába december 2-án, szombaton. Az adventi vásárok hangulatát idéző program délután 2-től este 10-ig tart. Lesz adventi koszorúkötés, a gyerekek számára kézműves foglalkozás, este fél héttől pedig a Barátok Együttes Léleksimogató koncertjével hangolódhatunk az adventre. Várunk minden érdeklődőt!
  9. Idei adventi lelkigyakorlatunkat december 5-6-7-én (kedd-szerda-csütörtök) az esti 6 órai szentmisékben tartjuk, melyet Szabó Dániel piarista szerzetes vezet. Ezeken a napokon nem lesz roráte. Negyed 6-tól gyónási lehetőség is lesz mindhárom napon, kérünk mindenkit, hogy ne halasszuk adventi szentgyónásunkat az utolsó pillanatokra, az atyák rendelkezésre állnak, amikor csak lehet, keressétek őket bizalommal!