Robi atya a vasárnapi szentmise után hirdette az alábbiakat, a bizonyos feltételek mellett újra engedélyezett nyilvános liturgiákkal kapcsolatban.

***

A jelenlegi új helyzet nagyon komoly fegyelmet, és odafigyelést igényel a részünkről.

Amit a Plébánia megtesz

–       Hétfőre már beszerezzük a megfelelő fertőtlenítő szereket. Kézfertőtlenítőket is teszünk ki, de mivel ezek nagyon drágák kérem, hogy akinek van, az hozzon magával. Gondoskodni fogunk a szellőztetésről, fertőtlenítésről.

–       Valamennyi maszkot is be fogunk szerezni, hogy tudjunk adni, de csak arra az esetre, ha valaki véletlenül otthon felejtené, és így e-miatt nem tudna részt venni a szentmisén.

–       A nagyteremben a székek egy részét felszedjük, hogy a megfelelő távolságot be tudjuk tartani. A babaszoba a járvány idején nem lesz nyitva.

–       Az élő közvetítések továbbra is megmaradnak, a Plébánia liturgikus rendjén egyenlőre, csak kicsit változtatunk a következőképpen: Hétfőtől péntekig: 7:00 reggeli dicséret, május hónap lévén 17:40 májusi litánia, 18:00 szentmise, majd esti dicséret. Szombaton: 7:00 Reggeli dicséret, 8:00 szentmise, 18:00 Imádság a Nyolc Boldogság Közösséggel (a Plébánia kápolnájában). Vasárnap 8:00, 10:00 és 18:00 órakor szentmise.

Amit a Plébánia kér

–       Ne feledkezzünk meg arról, hogy a jelenlegi enyhítések mellett továbbra is érvényben marad az idősek, és betegek védelme. Így nagyon kérem, hogy akik veszélyeztetett korban vannak, vagy valamilyen krónikus betegségben szenvednek, vagy betegnek érzik magukat, vagy félnek, továbbra is maradjanak otthon, és az élő közvetítéseken keresztül kapcsolódjanak be a liturgiákba. Kérlek benneteket, hogy ne hozzatok bennünket olyan helyzetbe, hogy bárkit is emlékeztetnünk kelljen a korára, vagy felhívni a figyelmét az egészségügyi állapotára.

–       A szentmiséken a maszk viselése kötelező mindenki számára, aki részt vesz a szentmisén.

–       Mivel a babaszoba zárva tart, kérem, hogy a kisgyermekeket, akik nem tudnak megülni a szentmisén ne hozzuk magunkkal. Kerüljük el a szentmiséken a jövés-menést.

–       Miután nem áll rendelkezésünkre több fős személyzet a ház fertőtlenítésére, kérem, hogy kerüljük el a Plébánián való járkálást, a mosdót csak akkor használjátok, ha feltétlenül szükséges.

–       Érkezzünk időben a Szentmisékre, elkerülvén az utolsó percben érkezéssel a tumultust a bejáratnál. Továbbra is csak a főbejárat használható a kertbe kimenni nem lehet.

–       A szentmisék előtt és után, ne álljunk meg az előtérben beszélgetni (bár nagyon fogunk örülni az újbóli találkozásoknak), ha valakivel beszélgetni szeretnénk, azzal azt az utcán tegyük.

–       A székeket, amiket előkészítettünk ne mozdítástok el, mindent hagyjunk ott, ahol van, és üljünk oda, ahol szabad hely van, lehetőleg sorban feltöltve az ülőhelyeket.

–       A most következő héten még nem változik az iroda és temető nyitva tartása. Angi elérhető az irodában hétfőn 14:00 és 16:00 óra között, valamint telefonon egyeztetett időpontban is be lehet jönni.

–       A Mária Kápolnában egyenlőre nem lesznek szentmisék.